Biografie

Actrice en presentatrice Annette Barlo wordt op 8 november 1974 geboren in Bunnik. Zij maakt haar acteerdebuut op 14-jarige leeftijd in het KRO-programma Platzak. Niet lang daarna, wanneer Annette 16 jaar oud is krijgt ze een rol in de televisieserie Oppassen!!. Daar kruipt zij 10 jaar lang in de huid van kleindochter Anna Bol. Anna groeit als tiener op met haar twee opa’s die het huishouden bestieren en passen op de kleindochter, het favoriete meisje van de televisie, en kleinzoon Rik, terwijl haar ouders aan het werk waren. Door de jaren zie je Anna tijdens de afleveringen opgroeien tot jonge vrouw, waar zij in de serie trouwt en een kind krijgt. Het VARA programma is, van 1991 tot 2003, de langstlopende komedieserie van de Nederlandse televisie.

 

Hierna, in 1994, start Annette als jonge twintiger met presenteren van het hippe programma De Rabo Top 40, wat ze initieel weigerde door twijfel aan zichzelf als presentatrice. Echter het presenteren bevalt en ze valt in de smaak bij het publiek want niet lang daarna reist ze de wereld rond voor het programma Wereldwensen van de NCRV. Na deze uitstap naar presentatie wil Annette zelf nooit een keuze maken tussen deze twee aspecten van haar carrière. Acteren en presenteren vindt ze allebei te leuk om uit te sluiten. In de jaren die volgen combineert ze dan ook haar werkzaamheden in beide disciplines. Het presenteren van de spelshow SponsorBingoBreak ziet Annette als de kans om alle kneepjes van het vak te leren. ‘Vlieguren maken’ noemt ze het zelf: vijf keer per week semi-live een aflevering maken met elke dag een nieuwe gast en spelletjes. Het werkt ongetwijfeld want daarna presenteert ze het spelprogramma Splits, het candid camera programma Betrapt en het lifestyle programma I feel good. Acterend was ze te zien met een grote rol in de komedie Hij en Julia.

 

In 2004 bevalt Annette van een zoon samen met partner Frank Timmer, die werkzaam is als TV-producent. Drie jaar later volgt wederom een zoon.

 

RTV Utrecht vraagt Annette Barlo om twee dagen in de week de presentatie van U Vandaag op zich te nemen. Hoewel ze hier in 2013 mee is gestopt verschijnt ze nog regelmatig als stamgast in het nieuwsprogramma. Ook het acteren blijft kriebelen en op 21 mei 2010 is Annette te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden als fysiotherapeute Lies de Weerdt. Daarnaast speelt Annette van 2010 tot 2013 een vaste rol als moeder Karin Jaspers in de dagelijkse jeugdserie Vrijland van de KRO.

 

In 2010 laat Annette haar interesse zien voor natuurbehoud door mee te doen aan een campagne voor de VVV waarin zij het opneemt voor de Wadden.

 

Haar liefde voor de Wadden is ook terug te zien wanneer zij in datzelfde jaar met de vader van haar kinderen, Frank Timmer, in het huwelijk treedt. Op dat moment is het stel al 10 jaar samen. Het ja-woord geven zij onder toeziend oog van een kleine groep familie en vrienden op volgens Annette ‘het mooiste eiland van Nederland’: Ameland.

 

De afgelopen maanden was Annette te zien met deelnames aan het KRO programma De Reünie en quizshow I love the 90’s. Lees hier meer en kijk de aflevering terug. Daarnaast nam zij plaats als stamgast bij nieuwsprogramma U Vandaag. Linda schreef over de bekende meiden van de jaren, waaronder Annette, in het november nummer “Liever series dan seks”. 

 

Programma’s

Platzak (KRO)

Oppassen!!! (VARA) – Anna van Vliet-Bol

Rabo Top 40 (RTL 5)

12 steden, 13 ongelukken (VARA)

Wereldwensen (NCRV)

Jos op 1 (NCRV)

Worldwide (Fox 8)

Jimmy Hoppershow (BNN)

Splits (Fox 8)

Betrapt!

Hij en Julia (NET 5)

Sponsor Bingo Break

V&D TV (SBS 6)

I Feel Good (SBS 6)

Lava (Regio TV Utrecht)

U Vandaag (Regio TV Utrecht)

Goede tijden, Slechte Tijden (RTL 4) – Lies de Weerdt (gastrol, 2009)

VRijland – Karin Jaspers (vaste rol, 2010-2013)

Verborgen Gebreken – Margriet van Buuren (afl. Improvisatie, 2011)